Burgum | straatinfo

dierenleed politie meldingen

Agressieve hond in beslag genomen

dierenleed

Burgum - De dierenpolitie heeft vrijdag in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming een agressieve hond in beslag genomen. Het dier had een andere hond diverse malen gebeten. Behandeling door een dierenarts was dan ook nodig.

Surveillerende agenten kregen een melding dat een hondje in een tuin achter een woning in Burgum was aangevallen door een andere hond. Deze hond had kans gezien om de tuin binnen te komen. Het hondje raakte daarbij ernstig gewond en een operatie door een dierenarts was dan ook noodzakelijk. Na onderzoek werd duidelijk dat de agressieve hond, waarvan een 26-jarige Burgumer de eigenaar is, al vaker bij dergelijke incidenten betrokken was geweest. Reden voor de dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming om naar de woning van de man te gaan. Daar werd, na toestemming van de officier van justitie, de hond in beslag genomen. Het dier zal een gedragstest moeten ondergaan en daarnaast zal de gemeente worden gevraagd om een muilkorfgebod op te leggen.

Soortgelijke berichten

Agressieve hond in beslag genomen
Wilp

Agressieve hond doodgeschoten
Bussum

Agressieve winkeldief aangehouden in Assen
Assen

Agressieve winkeldief
Almelo

Agressieve winkeldief aangehouden
Lisse

Agressieve verwarde man opgepakt
Breda

Agressieve man bedreigt ambulancepersoneel
Tilburg

Twee agressieve mannen aangehouden
Almere

Agressieve man aangehouden
Soest

Agressieve man aangehouden
Maasdijk

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio